maanantai 6. tammikuuta 2014

Kuulumisia

Uusi vuosi, uudet kujeet, niinhän sitä sanotaan. Meidän uusi vuosi alkoi jälleen vähän huonommissa merkeissä, Roopelle nimittäin pukkaa neljää kulmahammasta samalla kertaa.. Suu on siis ollut vähän hellänä, mutta suoralla kumikuolaimella ollaan pystytty liikkumaan ihan normaalisti :)

Muuten ollaankin päästy jo ihan säännöllisen liikutuksen makuun. Käytiin Roopen kanssa jopa kentällä! Juostiin ensin liinassa ja lopuksi ratsastin muutaman kierroksen. Olihan poni vieläkin aika täpinöissään, mutta kuitenkin jo puolet rauhallisempi oriaikoihin verrattuna.. Eiköhän se siitä :)

Pääasiassa ollaan vain maastoiltu ja ajettu, siis vähän testailtu tätä liikkumista. Lauantaina kuitenkin ratsastin ekaa kertaa "kunnon kenttäjuttuja" siis pellolla vähän pysähdyksiä ja ympyröitä. Roope oli hieman eri mieltä töihin palaamisesta, mutta pienen keskustelun jälkeen se oli parempi kuin ikinä! Laukka oli ihan huippu :) Tänään juostiin sitten apuohjien kanssa liinassa.


Torsti on liikkunut nyt vain narun perässä lenkkeillen ja Roopen kärryn perässä juosten. Torsti liikkuukin onneksi ehdottomasti mieluiten liinassa kärryn perässä, se niin tykkää kun saa laukata kovempaa kun Roope ravaa vähän reippaammin! Kärryt on edelleen vähän rempan alla, alkaa vaan mennä hermo niiden säätämiseen...

Torstin lihavuusaste tällä hetkellä, ihan ok omaan silmään, kun ottaa huomioon liikutusten määrän viime aikoina..
Suunnitteilla on liikuttaa molemmat ponit neljä kertaa viikossa nyt kun ne kääntyivät neljä vuotiaiksi. Roope liikkuisi kaksi kertaa ratsastaen, kerran kärryjen edessä ja kerran joko liinassa tai irtohyppäyksen merkeissä. Torsti sitten vähän sekalaisesti kärryjen edessä, narun päässä ja Roopen kärryn perässä. Roopen kanssa on tavoitteena myös käydä erään tallin kentällä kääntymässä edes kaksi kertaa kuussa, tottuisi vähän maailman menoon enempi!

Liikuttamisen koitan pitää säännöllisenä, vaikka lukion loppu ja sitä myötä kirjoitukset lähestyy vaan... Aikaa ei siis ole liikaa, joten blogi jää varmaan vähän hiljaiseksi [haha, ihan kuin se ei olisi sitä jo ollut jonkin aikaa..] mutta koittakaa ymmärtää :)


Ei kommentteja: