tiistai 13. marraskuuta 2012

Ongelmat jakoon

Mistähän sitä aloittaisi ? Pahoittelen jo valmiiksi tulevasta postauksesta, joka saattaa olla hieman sekava.

Nojoo, jos alotettaisiin näillä kevyemmillä. Katsokaa video, niin ymmärrätte:


Kolmena päivänä peräkkäin se on karannut, viikko sitten karkasi 4 kertaa päivän aikana. Oon laskenu kaikkialta aidat nii matalalle kun vaan saa ja sähköt on aina päällä, en ymmärrä mistä se pääsee ?! Ihastuttavaa saada kouluun soittoja "hei Torsti on taas karannut" murrrr. Hevoset on siis nyt arestissa puuaidassa muutaman päivän..

Noniin, seuraavaan asiaan. Nimittäin Roopen masuongelmaan. Tästä aiheestahan olen tainnut jo aiemmin hieman puhua ? No, tilannetta on nyt seurailtu ja hoidettu ihan peruskonstein, greenlinea ja pellavaa ja kuivaa heinää sen meidän hieman säilötyn kaveriksi. Lisäksi paljon ulkoilua ja liikuntaa. Vaan ei auta. Tässä olen nyt viikon verran tarkkaillut varsun menoa ja luulenpa ratkaisseeni ongelman. Roope kaivelee maasta jäätyneitä ruohonjämiä, oksia, juuria mitälie.. >> vetää todennäköisesti samalla hiekkaa, multaa, kuraa yms. mukana. Wuhuu, pikkukysymys eläinlääkäriltä ja suosituksena psylliumkuuri.
Niinpä laitettiin psylliumit tilaukseen ja poni tarkkailuun, toivottavasti nyt tällä selvitään vihdoin...

Lopuksi vielä, ulkoasu tulee muuttumaan tässä muutamien hetkien aikana todennäköisesti, sain kaksikin oikein kivaa banneria jotka molemmat pääsevät ajallaan käyttöön :) Siispä molempien tekijöiden blogit pääsevät arvosteluun tässä muutaman päivän sisällä :)

13 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

tuttu tunne tuo kun poni on karannut kesken koulupäivän.. :D ja keskellä yötä, sillon meinaa jo huumorintaju loppua kun saa 3 kertaa yössä hakea karannutta ponia jostakin kukkapenkistä...

Taru kirjoitti...

Meillä on minishettiksiä ja isompia hevosia eikä kukaan niistä karkaile. Tähän pohdintaasi on vain yksi oikea vastaus: kunnon aidat ja vahva sähkö! Meillä on 10x10 cm kokoa olevat paksut puutolpat, säännöllisesti huolletut langat ja tehokas sähköpaimen. Jos ei sähkö kierrä todella tehokkaasti, karvainen ja paksutukkainen poni tekee just noin kuin videosta voi nähdä. ;)

emilia kirjoitti...

Onneksi Torsti ei vielä öisin ole karkaillut karsinasta ja sen saa suht. helposti kiinni eikä se katoa pihapiiristä mihinkään.. :D

Ja aidoissa meillä on tällähetkellä kolme lankaa ja sähkö mutta eipä taida riittää :D Puuaidassa kyllä on nyt kestänyt ja jos se sieltä pääsee puikahtamaan niin sitten pääsee kaikkialta :D

AnnemariKo kirjoitti...

Voi Torsti! Osaan kuvitella sut huutelemassa karannutta ponia kuin Eemelia konsanaan; "Toooorrrrstiiii!". :D

Auttaisikohan jos olisi aikaa ja jaksamista tehdä pienempi lautatarha tavallaan ison tarhan keskelle. Siellä olisi poni muiden ympäröimänä ja saisi totutella aidoissa pysymiseen.
Tai sitten pitäisi varmaan viritellä jokin verkko estämään tuota ali kömpimistä.

Tahvon charmi puri yhteen tammaan noin vuosi sitten niin kovasti, että Tamma meni tupla-aitojen läpi Tahvon tarhaan kutemaan. :D Tahvo ei pistänyt hanttiin yhtään...

emilia kirjoitti...

Torsti on aika Eemeli kyllä :D

Saavat nyt olla molemmat orhit puuaidassa "arestissa", ruuan peräänhän Torsti karkaa joten odotellaan sitten lumien tuloon josko se karkaaminen ei sitten enää houkuttelisi.. :D Voin vaan kuvitella miten paljon Torsti karkailisi jos täällä olis vielä tammoja sitä houkuttelemassa :D

janette kirjoitti...

meillä on myös samahomma ollu pari viikko sitten toi mei settis karkas aidoista monta kertaa ruuan perään,vaikka on kunnon sähköt ja ala lanka tosi alhaalla,mutta keksin että kun laittaa päitsien ympärille sähkölankaa ni se saa kovemman tällin kun osuu siihen lankaan ja nyt on kestänyt hyvin langoissa ! :) Eikä oo tarvinnu pitää enää sähkölankaa päitsissä.

emilia kirjoitti...

miusta tuntuu että Roope söis sen langan jos moisen virittelis :D mutta jotain pitänee keksiä, ehkä lasken vielä vaan lankoja alemmas tai laitan neljännen langan.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Antakaa Torstille söhköisku jos oppis kunnioittaa lankoja. Toinen pitämään ponia kiinni ja toinen kumihanskat kädessä antamaan tälli.

emilia kirjoitti...

Siihen ei kyllä lähdetä, sen verran arka poni on vielä taustojensa takia etten viitsi enempää pelotella antamalla sähköiskuja.

Tanja kirjoitti...

Voisi olla paikallaan, että tarkistat virran kierron ja tekisit tarvittavat korjaukset. Paksunahkainen poni kun tulee helposti aidasta, jos virta ei kirrä ja varsinkin kun näyttää olevan vain tuollaista aitalankaa. Lisää lankakierroksia ja tarvittaessa puutavaraa ympärille. Talvisin varsinkin monilla hevosenpitäjillä ei aitauskessa maadoitus riitä jolloin virtakaan ei kulje... =)

Tanja kirjoitti...

o.o järkyttäviä kirjoitusvirheitä miun kommentissa :D

Milla kirjoitti...

Meillä on neljä lankaa ja vielä muutama lauta laitettu. Paimen on myös tosi tehokas eikä ponit karkaile:) mutta tosi kiva blogi, liityin lukijaksi:)

http://ponipotkualapista.blogspot.fi/

emilia kirjoitti...

Huomenna taidankin viettää päiväni aitaa parannellen, Torsti oli tänään päässyt livahtamaan puuaidasta.. Mistä ihmeestä se sieltä pääsee?!

Millalle kiitokset:)