torstai 6. helmikuuta 2014

Ratsureima!

Jes, vihdoin ja viimein uusia ratsastuskuvia!

Kuulumisia kuitenkin ensin. Ponien kanssa menee oikein hyvin, ne on liikkuneet paljon ja olleet virkeitä jne. Vähän hämmennystä aiheuttaa, kun meidän vakkarilenkillä myllää metsäkoneet ja maisemat muuttuu. Varsinkin Roopelle tuottaa hieman päänvaivaa nuo koneet ja lenkit on olleet vähän enemmän tuijottelupitoisia kuin liikkumista..

Roopen kanssa tulikin nyt täyteen kuukausi "tavoitteellista" ratsastusta. Kesällä opeteltiin perusjuttuja, viime keväänä vaan ratsastajan sietämistä. Syksy maastoiltiin saikkuilun ohessa ja joulun jälkeen vasta ollaan kunnolla aloitettu hommat! Ollaan keskitytty yksinkertaisesti suoraan menemiseen kaikissa askellajeissa, ravissa niin alas istuen kuin keventäen, laukassa kevyessä istunnassa ja alhaalla istuen. Tämä alkaa mennä jo hyvin!Asetus-taipumisjuttuja ollaan tehty ympyrällä käynnissä ja ravissa, kerran kokeiltu jo ympyrä laukassakin vahvemman suunnan laukalla! Eniten harjoitusta kaipaa apuihin reakoiminen, Roope tulee aina vähän jäljessä pysäytyksissä, liikkeelle lähdöissä ja hidastamisissa. Mutta pikkuhiljaa :)

Nyt kuitenkin pieni kuvatulva! [kuvia katsoessa sitä taas joutuu heräämään, että ratsastaja olisi kovassa ratsastustunnin kaipuussa:D!]

laukka on Roopen mielestä kaikista kivointa, kuten tästä ehkä huomaa :D!



TÄYYSIII!!

Aloitetaan Roope vireyden takia aina ensin ravailemalla ja laukkailemalla pellolla isossa tilassa, näin saadaan ylimääräiset höyryt ulos ja poninen jaksaa keskittyä paremmin niihin oikeisiin hommiin :) Aiemmin kun aloitettiin käyntihommista "pikkukentällä", sai niitä tosissaan vääntää kun ponissa oli niin paljon virtaa :D


käynti- ja ravi"vääntämisessä" haetaan ensisijaisesti rentoutta ja taipumista :)


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sulla on noin lyhyet jalustimet O.o?

Laura kirjoitti...

Roope näyttää oikeen kivalta näissä kuvissa. En malta odottaa, että pääsen joskus oman varsan selkään. :)

emilia kirjoitti...

Anonyymi, kaksi viimeistä kuvaa hämäävät kyllä jalustimen pituutta, mutta katsoppa noita alkupuolen kuvia myös. Rungottomassa on myös pakko pitää vähän lyhyempää jalustinta kuin normaalissa satulassa, muuten siinä on ihan mahdoton esim. keventää ;)

Laura, on kyllä ihan huipputunne, voin kertoa :)!

Hepsu kirjoitti...

Ropsu näyttää iha hassult vikas ja kolmanneks vikas kuvas : DD Kaula onnii valtava toho selän pituutee verrattuna :D
T. hepe ;)

Anonyymi kirjoitti...

miks satula on noin takana?

emilia kirjoitti...

Hepeliini, totta puhut ;D!

Anonyymi, vähän on satula kyllä taakse jäänyt, itsekin huomasin, mutta eipä se Roopea haitannut ;)