tiistai 11. maaliskuuta 2014

Satula testissä

Meille tuli testiin Wintec 500 koulusatula, josko saataisiin tuohonkin selkään vihdoin "oikea" satula. Koulusatula olisi se kaikista huipuin tietty!

Ja koska olen vähän epävarma näiden satulansovitusasioiden kanssa, ajattelin kysyä fiksuilta lukijoilta, ovatko he satulan istuvuudesta mitä mieltä! Kertokaa siis nyt rohkeasti mielipiteenne tästä.

Satulan testaus tosihommissa meni tänään vähän puun alle... Jo alkumatkasta tuuli sai rokotuksen takia lomailleen Roopen vähän säikyksi, mutta kun päästiin meidän ratsastuspellolle, odotti siellä kiva yllätys. Nimittäin neljä peuraa. En tiedä säikähtikö peurat vai hevonen enemmän toisiaan, mutta joka suuntaan sinkoilevat neljä otusta sai Roopen HIEMAN hämilleen. Loppuratsastus menikin metsään tuijotellessa ja panikoidessa, huoohh. Toivotaan nyt vaan, ettei ponille jäänyt mitään pidempää traumaa tuota paikkaa kohtaan :(

Mutta nyt tosiaan niihin kuviin, jotka ovat vaihteeksi puhelinlaatuisia..

Selkä.

tässä näyttää vähän epämääräiseltä, mutta vyön kanssa sitten paremmalta!

Ratsastaessa satula tuntui ihan hyvältä ja Roopekin liikkui (sitten kun liikkui...) hyvin. Toivotaan, että tämä olisi nyt se oikea.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo keltainen huopa :3

Leo kirjoitti...

Kannattaa kokeilla ratsastaa ilman huopaa, tällöin näet helposti millaiset jäljet satula jättää selkään. Usein talvella lähtee jo sen verran hilsettäkin, että kunnon hikiratsastusta ei välttämättä tarvita, mutta perusteellisen kokeilun mielessä kannattaa ratsastaa ns kunnolla. Satulan pitäisi siis jättää reippaammankin ratsastuksen jälkeen symmetriset jäljet, sen pitäisi pysyä paikallaan eikä se saisi jättää jälkeensä ristiin menneitä karvoja. Selkärangan päällä ei saisi olla jälkeä ja sen pitäisi olla kuiva, vaikka muu selkä olisi hikinen. Satulan ollessa selässä kun kokeilet kädellä satulan alta, pitäisi paineen tuntua joka paikassa samalta.

Näissä kuvissa satula näyttää aika ok:lta, mutta mietin tuleeko ratsastajan painopiste liian taakse? Jos vierität kuulaa satulan istuimessa sen ollessa selässä, jääkö se keskelle vai valahtaako liian taakse?

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa pyytää ihan ammattisovittaja sovittamaa hevoselle satulaa. Jos amatööri laittaa hevoselle satulan, eikä kuitenkaan osaa kertoa sen sopivuudesta juuri muuta kuin että "se tuntuu hyvältä" on sulla kohta kipeä hevonen alla.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuo satula on?
Kannattaa ehdottomasti ammattisovittaja ottaa, tuskin itse osaat niin hyvin ettei hevonen olisi kohta kipeä.

emilia kirjoitti...

Ammattisovittajaa on tänne alueelle melko mahdoton saada, mutta kokeneemman ihmisen tarkistettavaksi tottakai ollaan satulan kanssa menossa. Miksi ihmeessä oman tietämättömyyteni takia kipeyttäisin hevoseni, järki käteen anonyymit ;) Ja satula on yksityiseltä myyjältä :)

Anonyymi kirjoitti...

Missä oikein asut jos ammattisovittajaa ei saa paikalle? Satula-auton kyllä saa tilattua vaikka minne ja siellä on sitten oikeasti ammatti ihminen katsomassa sopivaa satulaa.

emilia kirjoitti...

Voisitkohan lukea uusimman postauksen? AMMATTI-IHMINEN kyllä katsoo tuon satulan sopivuuden, joten älkää huoliko anonyymit.

M kirjoitti...

Minusta satula näyttää takapainoiselta. Tämä voi kyllä johtua siitäkin, että satula näyttäisi olevan hiukan liian edessä.

Netissäkin on aika hyviä satulansovitussivustoja, kannattaa googletella.

Oma kokemukseni "ammattisovittajista" ei ole kovin positiivinen. Yhtäkään sopivaa satulaa en ole satulansovittajien avulla löytänyt... Osaava hieroja/fysioterapeutti on todennäköisesti paras ammattiapu.