keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Ropsu lenkillä

Pohjatietoa: Tarhojen pohjat on kovin jäässä ja muhkuraiset, joten hevosten vapaatahtoinen liikkuminen on vähäistä. Roope tietenkin kerää kaiken virran itseensä, joten se kaipaa hieman extraliikuntaa tähän aikaan vuodesta.

Tavoite: Kevyt ja rauhallinen kävelylenkki kärryjen edessä, vähän virtaa pois ja tekemistä Ropsulle.

Tarvikkeet: Roope, kärryt, ensilumi ja suuurensuuri pelto joka on täydellinen ajokäyttöön !

Toteutus: Kärryjen eteen valjastettu höseltävä ja yli-innokas varsa starttaa pihasta noin kahden minuutin paikallaanpysymisneuvottelun jälkeen. Ensimmäinen kävelykilometri on hieman sähellystä ja tepsuttelua, joten otetaan pikkuravipätkä. Roope innostuu suunnattomasti ja näyttää kerrankin ihan superravia ! Pellolla varsa hirnuu [luulee kai löytävänsä yhä Humun taikka Torstin, sillä ks. pelto on kesälaitumen vieressä.] sekä on tietysti innoissaan. Mennään kierros käyntiä ja ravia vaihdellen pellon ympäri. Pientä neuvottelua joudutaan pitämään etenemisnopeudesta ja askellajista. Kotiinpäin kävellään koko matka.

Jälkikommentit: Millä ihmeellä tuon varsan liikunnantarve oikein saadaan tyydytettyä ?! Kaksi kertaa viikossa vain ei tunnu riittävän sitten millään.. Plussaa Roopelle hienosta ravityöskentelyä, miinusta pään venkslaamisesta ja tepsuttelusta.

Lopetus: Varsalle kuivatustakki päälle ja päiväheiniä syömään.

nöönöön, talvi 11-12

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä 2,5v varsa voi jo liikkua useammin kun 2krt viikossa... Liikuta se kolmesti tai neljästi viikossa.

emilia kirjoitti...

Pitää katsella:p