maanantai 18. helmikuuta 2013

Ratsuilua

Roopen ratsuoppi otti taas iiiiison askeleen eteenpäin. Ollaan pikkuhiljaa alettu suunnittelemaan laukkaamista ihan vain harjoittelemalla hieman kovempaa ravia selästä käsin, ja tänään koitti sitten ensimmäisen oikean laukan yrittäminen.

Pohjustetaampa tätä meidän yritystä ensin hieman. Roopelle laukka on tällä hetkellä se hyvin harvoin käytetty askellaji. Kärryillä se on opetettu, että laukata ei saa missään nimessä ihan turvallisuuden kannalta, ja nyt se alkaa heijastua hieman. Laukka on nimittäin tippunut käytöstä kokonaan pois ja Roope etenee lähes poikkeuksetta ravissa niin liinassa kuin tarhassa juostessaan. Truu ravuri.

Mutta joo, laukkaa ruvetaan nyt hakemaan liinassa juoksuttamalla ja sitten ylämäkilaukalla. Liinailussa ajattelin opettaa laukannoston LAUKKA -sanasta ja ehkä tämäkin helpottaisi sitä selästä laukkaamista. Selästä laukkaaminen kuitenkin tapahtuu näin aluksi pitkään ylämäkeen ihan näin kauniisti sanottuna ajamalla ja äänen avulla. Ylämäkeen siksi, että jos ja kun se laukka sieltä sitten joskus tulee, saattaa Roope hieman innostua ja järkyttyä ja mäki hidastaa mukavasti ja pakottaa keskittymään jalkoihin.

Tänään siis otettiin ensimmäinen laukkayritys. Mäkeen pyysin kovempaa ravia ja yllätykseksi sieltä nousi laukka ! Sitä kesti huimat kolme askelta, jonka aikana Roopen ilme oli harvinaisen järkyttynyt. Hurjasti kehuja hienolle pojalle, siitä se lähtee ! Ensi kerralla sitten jo neljä askelta ;).

Tämän päivän ratsuilusta vielä sen verran, että pysähdys-liikkeelle-käynti-ravi onnistuu jo älyttömän hyvin ! Pikkuhiljaa ollaan alettu totutella pohjeapuihin, nyt kun ollaan vain menty ääniavuilla. Roope ei ole ollut mikseenkään ja alkaa vähän hoksata jo. Hyvin ylpeä voi olla :)

pitäisi joku päivä ottaa ihan kunnon ratsastuskuvia.. viimeistään sitten kun kohta saadaan "kenttä" ;)

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Moi!
Onko sinulla suunnitelmissa viedä Roope jossain vaiheessa jollekkin ratsutettavaksi vai meinaatko kouluttaa sen kokonaan itse ? :)

emilia kirjoitti...

Jos miulla ois yllinkyllin rahaa maksaa ratsutus niin veisin sen kyllä ensi vuonna oppiin, mutta sellaisia rahoja tuskin heti on, niin keskenään pärjätään niin pitkään kun pärjätään :)