maanantai 27. toukokuuta 2013

Naamaripäiden kesävinkit!

harvinaisen tyhmännäköne kesäjengi :D
Ötököiltä suojautuminen aloitettu oikein urakalla tältä vuodelta, toivottavasti tulokset vielä paremmat kuin viime kesänä. Viime kesänä saatiin laitumelta melko syötyjä kakaroita, tänä vuonna siis rajummat otteet käyttöön !

Keino nro 1. ÖTÖKKÄMYRKKY. Mitä tehokkaampi, sen parempi. Viime vuonna käytössä oli jotain Horzen ihmelitkuja, ei toimi. Tänä vuonna panostettiin nyt Effolin tähän myrkkyyn, toimii! Joutuu tosin aika ahkerasti suihkutella... Seuraavana listalla tämä, josta olen kuullut vain hyvää ja lupaa suojaa jopa 2 viikoksi, pakko testata. Lisäksi meillä laitetaan lehmiin tarkoitettua coopersectiä, joka laitetaan harjan juureen ja pitäisi vaikuttaa melkosen pitkään, tehosta en sitten oo niin varma..


Keino nro 2. HUPUT. Meiän hevosia ärsyttää kaikista eniten korviin ja silmiin menevät mönnit. Nyt kun Torstilla on se "vammakorva" joka viime vuonna paiseili ja on nyt melko ruttuinen, niin se tuli helposti kipeäksi ötököistä jo viikossa. Helpoin tehtävä ei ollut löytää tuon kokoiseen päähän huppua, mutta Bucas pelasti ! Torstilla on siis nyt päässään Bucas buzz-off, jota löytyy Börjesiltä koossa XXXS ja oli oikein sopiva Torstin päähän! Roope taas sai kiusakseen Bucas buzz-off Zepran, sopii hyvin sen egoon ;). Lucasilla on päässä Roopen viime vuotinen Horzen huppu.


Keino nro 3. RASVAA. Mitä enemmän jaksaa höylätä, sen vähemmän kutiaa. Helosan on aina luottopeli, monta purkkia kuluu kesän aikana mutta eipähän heposia kutita. Toinen hyväksi todettu on Puuilosta ostettu hyttysöljy, haisee kyllä aivan saakelin pahalle eikä hajua saa millään pois, joten hanskat käteen! Auttaa siis kutinaan sekä pitää hyttyset loitolla. Ihan jees mönjää.

Keino nro 4. HAAVOJEN HOITO. Haava kesällä > tulehtumisvaara. Ensin tietysti desifioidaan, mutten voi todeta mitään parempaa ainetta haavalle kuin tervasalva. Kerran kun laittaa haavan päälle niin parin päivän päästä on jo rupi ja vähän eteenpäin niin koko haava on kadonnut. Pieni purkki riittää varmaan viideksi vuodeksi! Ehdoton hankinta.


Keino nro 5. SUOJA. Joka laitumen välttämätön juttu, kunnon suoja. Meillä isolla pellolla on yksi metsäpaikka, jossa jostain syystä ei ole ötökän ötökkää. Siellä hepat viettää puiden alla kuumimmat ajat, nukkuu siellä ja syö suolakiveä. Sinne on viety heinääkin jotta on pehmeä maata.

Keino nro 6. Jossei edellämainitut auta, kannattaa miettiä laitumen vaihtoa...

6 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Ihan paras on vihreä Off. Sitä noiden edellämainittujen kanssa, niin teho on taattu ainakin hetkeksi. Niin ja Horsepowerin tervarasva, ihan paras!

emilia kirjoitti...

Pitääkin kokeilla tuota offia :0 kaikki missä on tervaa tuntuu toimivan tosi hyvin!

Salla kirjoitti...

Meillä ei ainakaan viime kesänä auttanut sitten yhtään tuo Dr. Repel. Okei, ehkä paremmin kuin tosiaan nuo kaikenmaailman Horzen litkut, mutta en kyllä itse kuluttaisi enää rahoja tuohon.

Sen sijaan käytettiin paarmaöljyä, ja kyllä muuten ötökän pysyivät loitolla, jos vaan jaksoi sitä elukoihin hieroa! Ei ole kamalan kalliskaan :) -> http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=paarma%C3%B6ljy

Tosin, tuossa paarmaöljyssäkin huonot puolensa; Scarletilla ei, mutta joillain hevosilla laimentamattomana lähtivät karvat pois... Ja sitten tietty laimennettuna tehokin alenee.

Mullakin kesäisin kyllä kamalat ongelmat noiden tököttien kanssa, kun Scarlet ei siedä paarmoja ollenkaan ja tuntuu että se tulee niistä hulluksi. Pitäis varmaan hommata sille ötökkäloimi, mutta jotenkin itsestä tuntuu vähän pöljältä pitää loimea kesäisin, oli loimi mikä hyvänsä :D

emilia kirjoitti...

Pakko tuota on kokeilla jos meillä auttas kun on niin kovin kehuttu.. :D

Tuotakin vois varmasti muuten kokeilla, vähän kyllä hirvittää jos karvat lähtenu :/

Ja loimia ei meiän hepat kesällä kyllä piä jossei oo ihanihanihan pakko :s jotenki se nimenomaa tuntuu tyhmältä.. Ei noilla tosin tuolla vois ees loimia pitää kun repisivät varmaan :/

Anni kirjoitti...

Voin kyllä kehua tuota Dr. Repeliä, käytettiin sitä viimekesänä ja toimi todella hyvin jos vaan malttoi höylätä sitä aina sen kaiken välttämättömän pesun, uiton ja sateiden jälkeen. Onhan se hintava, mutta ei sitä nyt niin paljoa mene, meilläkin neljään hevoseen pari pulloa :)

emilia kirjoitti...

Kyllä miekin uskon sen toimivan, sen verran hintavaa kuitenkin on :D