maanantai 11. marraskuuta 2013

Jatkoa eiliseen..

Kiitos kaikille tsemppareille, kyllä me tästä selvitään! Lääkärin kanssa päätettiin aloittaa nyt viikon antibioottikuurilla ja jatkaa sitten kai mahahaavalääkkellä, kummastakaan tuskin mitää haittaa on. Tarhaan ja karsinaan olen keksinyt vähän aktiviteettia, jottei tylsyys nyt ainakaan aiheuttaisi lisähaittaa. Karsinaan virittelin muunmuassa pallon ja heinverkon, suolakiveä saa poikkeuksellisesti nuolla jos jää yksin karsinaan! Ulos taas kannettiin vähän kaatuneiden lepänrunkoja ja tulossa on myös kuusen havuja.

Mutta sitten kuviin.


Varmaan tämän mahaongelman kylkiäisrnä ollaan saatu ihanasti hilseilevä iho ja erittäin ohut talvikarva. Roopella on talvisin yleensä ollut paksukin karva, loimia ei olla paljoa kaivattu. Toki tuo karvan vähyys voi johtua tuosta oreudesta, joskus olen kuullut sanottavan ettei ori kasvata kunnon karvaa, koska kesäkarva näyttä tamman silmään kivemmalle. Mutta tiedä häntä, tuo hilseily nyt kuitenkaan ei ole normaalia., johtunee varmaan siitä, että ne tärkeät ravintoaineet tulee imeytymättömänä ulos..


No tämä kuva nyt ei liity tähän sairasteluun mitenkään, mutta siis huomatkaa tuo takakorkeus! Kasvukausi näköjään menossa, joten tämä lomailu tuli sinänsä hyvään kohtaan, ei tuollaisen ylämäen kanssa kehtaisi edes ratsastella..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"suolakiveä saa poikkeuksellisesti nuolla jos jää yksin karsinaan"

Mitähän tuo mahtoi tarkoittaa? Hevosellahan tulee olla AINA suolakivi vapaasti nuoltavana.

Mielestäni ylireagoit Roopen karvankasvunkin kanssa. Nyt on ollut sellaista säätä että välillä kylmää ja välillä lämmintä, ja hevonen säätelee karvankasvua sen mukaan.

emilia kirjoitti...

Roopen maha menee sekaisin myös suolakivest jos se saa sitä vapaasti nuolla. Lyhyinä aikoina se siis on sillä, joten ei se suolanpuutteeseen kuole ;)

Toisekseen, hevonen kasvattaa karvansa ensisijaisesti valon määrän perusteella, ei lämpötilan. Roope on myös aikaisempina vuosina kasvattanut karvansa jo hyvissä ajoin. Näin hevosta tuntematta on anonyymina hieman huono tulla kommentoimaan.