keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Haaste hevosenomistajille!

"Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut."


En jaksa haastaa ketään, Jenni haastoi miut. :D



1. Kerro hevosestasi hieman: rotu, taso ja hieman luonnetta..?
- Murun Roope eli Roope on pian neljä vuotiaaksi (!?!?!?!) kääntyvä suomenhevosRUUNA. Säkäkorkeus on jonkin verran päälle 150cm, pitäneekin mitata joku päivä. Väri on punarautias valkoisilla sekakarvoilla ja suurella, hassun muotoisella tähdellä.
   Tasosta en osaa niin vielä sanoa. Ajohommat osaa hyvin, rekeä tarkoitus kokeilla tänä talvena. Ratsastaen osaa pysähtyä, peruuttaa, kääntyä ja tehdä voltin käynnissä, nostaa ravin ja ravissa vähän kääntyillä. Laukat nousee pienen ravikiihdytyksen kautta.
  Luonteelta hieman sähelö ja herkkä, mutta ruunaus on jo kummasti rauhoittanut.

- Bernoban Torsti eli Torsti on myös neljä vuotiaaksi kääntyvä minishettisori. Säkäkorkeus vähän päälle 80cm, väri punarautias ja otsalla sekakarvoja. 
  Torsti toimii ajohommissa jokaisella, erityisen hyvin kuolaimettomilla. Ratsastaja on käynyt selässä, mutta ratsuksi Torstia ei opeteta.
  Torsti on luonteeltaan erittäin kiltti, vaikk pilkettäkin toki aina välillä löytyy. Iso ego.


2. Hevoset vai ponit? Miksi?
- Ajohommissa ponit, ratsuhommissa pienet hepat tai isot ponit. Oon sen verran lyhyt, että ison hepan selässä tuntuu onnettomalta :D Roope on täydellisen kokoinen!

3. Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
- Varmaan Hevostila Dianan shettistamma Bunny Hopp, jota aina välillä sain liikuttaa. Kunnolla sitten lv-tamma Lady Amarosa.

Lady Amarosa ja vuosi 2007 :DD
4. Kumpi on parempi, kengätön vai kengällinen? Jos hevosesi on kengässä, mikä on sen kengänkoko?
- Kengätön meillä ainakin. Jotkut hevoset tarvitsee ehdottomasti kengät, mutta mielestäni aina kengätön jos vaan mitenkään on mahdollista.

5. Klippaus: puolesta vai vastaan?
- Sekä että. Kovassa treenissä olevien hevosten klippauksen ymmärrän täysin, se karvan kuivattelu on nimittäin työlästä... Mutta normihepat karvoineen, varsinkin jos ulkoilee enemmän/ on pihatossa tms.

6. Tarhaako hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
- Roope ja Torsti tulee aina tarhaamaan ainakin kaverin kanssa, mieluiten isommassakin porukassa. Se on vaan hevosystävällisempään, vaikka tokikin riskialttiimpaa. En kuitenkaan halua sulkea hevosta kavereistaan, varsinkin kun nuo vielä tulee muiden kanssa hyvin toimeen.

kesän 2012 kesäkamu Humu ja Roope
7. Ratkaiseeko hevosessa luonne vai ulkonäkö?
- Luonne tietysti. Luonteen perusteella hevonen hankitaan, mutta kyllä ulkonäkökin aina vaikuttaa hieman.

8. Millainen on hyvä hevosblogi?
- Monipuoliset tekstit, paljon kuvia ja videoita. Myös analysointi ratsastuksesta aina kiinnostaa, niistä voi jopa oppia.

9. Pahin tippumisesi?
- Joskus kolme-neljä vuotta sitten silloiselta hoitohepalta Urholta maastossa laukasta jäiselle tielle kyljelleen. Lonkka muistaa tuon tippumisen vieläkin. Jalka oli monta viikkoa ihan turvonnut :D

lv-r Urho ja monen vuoden työn tulos.. Toivotaan, että Roopesta tulee yhtä hieno <3
10. Kuinka usein hevosesi liikkuu?
- Meillä ollaan aina menty iän mukaan, 1-vuotias 1 kerran viikossa, 2-vuotias kaksi kertaa. Eli siis vuoden vaihteesta lähtien molemmat alkavat liikkua noin 4 kertaa viikossa, kevyesti ja noin kerran vähän raskaammin.

11. Oletko varovainen vai uhkarohkea ratsastaja?
- Joskus nuoruudessa olin enemmän uhkarohkea, mutta nykyisin varovainen. Haluan aina ensin tutustua hevoseen, ennenkuin esimerkiksi voin hypätä sillä tai mennä maastoon.

joskus sitä on tullut tehtyä tyhmiä.. 2009? :D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"maastossa laukasta jäiselle tielle kyljelleen"

Mietityttää vain miksi on pitänyt LAUKATA jäisellä tiellä? Kävely on turvallisempaa - ihan kaikkien kannalta. :--)

emilia kirjoitti...

Sanavalintani oli ehkä hieman huono näin jälkeenpäin ajatellessa, hevonen ei siis kaatunut kyljelleen vaan minä sieltä vain lensi kyljelleni kovalle tielle. Pohja oli siis ihan laukkakelpoinen lumen ansiosta ;)