keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Roopen kuulumisia

Roope lomailee yhä, mutta aivan parin päivän päästä siihen lomaan tulee loppu! Ruunaaja tulee nimittäin torstaina, siis huomenna! Täällä ollaan jo ihan jännityksissä, mutta tämä on oikea ratkaisu kaikkien kannalta. Haluaisin oikeastaan hieman perustella syitä tähän ruunaukseen:

- Roope kääntyy 4-vuotiaaksi aivan muutaman viikon päästä, joka tarkoittaa sitä, että keväällä alkaam eidän kisakausi! Hui. Siis ihan jos aloitellaan jostain raviluokista, mutta kuitenkin! Orina tämä kilpailu olisi ollut huomattavasti hankalampaa, hirveästi stressiä hevoselle ja ratsastajan kannaltakin hankalampaa.

- Oma kouluni lähenee uhkaavasti loppuaan ja ensi syksynä pitäisi lähteä jotain muuta opiskelemaan. Jos kaikki menisi parhaiten, lähtisi Roope tottakai mukaan opiskelemaan ja ponit (jep toinen tulee joka tapauksessa ensi kesänä;)). Roopen mukaan lähteminen tarkoittaisi tallipaikkaa joltain yleiseltä tallilta ja on kaikkien kannalta helpompaa, että ollaan ruunana. Orin elämä on kuitenkin aina hieman stressaavaa, jos ympärillä on paljon hevosia.

- Maha on kuitenkin suurin syy. Tai oikeastaan varmaankin stressi. Roopen mahaongelmat siis todennäköisesti johtuvat stressaamisesta, joten ruunaus toivottavasti auttaa myös tähän.

Näin. Sanottaneen vielä, että maha on kuitenkin jo paranemaan päin! Siirryttiin Racing Selected - rehuun ja mahaongelmat ovat hieman helpottaneet sen avulla. Välillä on kuitenkin päiviä, jolloin maha on vielä löysällä, mutta enemmän se on nyt jo normaali. Jee!

ruunauksen jälkeen alkaa sitten kova estereeni! Suunnitelmissa on nimittäin tämän kevään laatuarvostelut ;)

Ei kommentteja: