maanantai 19. tammikuuta 2015

Satula-ongelmia

Kuten varmaan blogissakin on jo aiemmin joskus mainittu, Roopen selkään on aika mahdottomuus löytää satulaa. Tuntuu ettei säätöntä, lyhyttä, pyöreää, isolapaista ja taaksenousevaa selkää vain ole tarkoitettu satulan alle.. Suurimpia ongelmia satulan valuminen, pyöriminen ja lavoilta painaminen varsinkin laukassa.

Sovituksessa on ollut mm. hubertusta, winteciä, kiefferiä, passieria, globusta ja kaikkea mitä vain käsiin on saatu, ja näistä paraskin vaihtoehto alkoi painamaan lavoista muutaman testiratsastuksen jälkeen. Tällä viikolla sovitukseen tuleekin muutama joustorunkoinen kaveri, toivotaan niistä nyt jonkun istuvan!

Siispä nyt päädyttiin hommaamaan rungoton ns. kakkossatulaksi, onhan ainakin joku satula millä ratsastaa, ennenkuin se oikea runkosatula löytää tiensä meille. Kyseessä on Barefoot London koulusatula koossa 1 ja ostin tämän käytettynä erittäin hyvään hintaan satulaan kuuluvan huovan ja polvitukien kera! Tässä on jopa yllättävän hyvä istua ja on ollut tosi toimiva nyt tämän ajan mitä meillä on ollut ja Roope on liikkunut mielellään. Ehkäpä joku päivä tästä saisi ratsastuskuviakin :-)

Selässä ilman lisähärpäkkeitä
Ja härpäkkeiden kanssa, ekaa kertaa moneenmoneen viikkoon kunnon koulureenin jälkeen!

Millaisia kokemuksia teillä on rungottomista tai joustorunkoisista satuloista?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on ollut kanssa rungoton, ihan hyvä oli. Maastossa kaikkein paras! :)

emilia kirjoitti...

Rungoton on kiva nimenomaan maastoon ja tuo on ihan jees koulujuttuihinkin, mutta en ylittäis tuolla ees puomia :D

Heli kirjoitti...

Laadukas rungoton satula on yhtä hyvä kuin laadukas rungollinenkin penkki, kunhan se vain istuu hevoselle hyvin. Myös oieanlaisella padilla on merkitystä.Kokemuksesta voin sanoa että halppisrungottomilla ei tee yhtään mitään. (testattiin hööksin rungotonta --> ihan surkea, ei jaa painoa tasaisesti ja hööksin liruilla rungottoman padeillakaan ei tee yhtään mitään)

Nyt meillä on torsionin rungoton satula ja siihen olen ollut todella tyytyväinen. Istuu tamman ongelmaselkään hyvin, mutta vielä haluaisin löytää paremman padin sen alle. (Omalla tammalla on myös hankala selkä ja siihen ei minkäänlainen runkosatula sopinut, vaikka sovitettiinkin useita eri vaihtoehtoja. Joustorunkoisia ei kokeiltu)

Elli Korhonen kirjoitti...

Meidän pienisäkäiselle, pyöreälle, suoraselkäiselle jne. sopi yllättäen Stubbenin estepainotteinen penkki. Siinä on aika iso tila lavoille, joten mahtuu ainakin liikkumaan hyvin :) Tosin niitä Stubbeneitakin on niin paljon erilaisia.

emilia kirjoitti...

Meilläkin oli jo aiemmin halppisrungoton, mutta myin sen pois kun oli, noh laaduton ja huono istua.

Tää barefoot on tosi hyvä myös istua ja muutenkin, eli kyllä tästä huomaa eron laadussa, vaikka käytetty onkin! Tässä tuli myös mukana barefootin oma padi, joka on juuri tähän satulaan muotoiltu, joten siitäkään ei ole pahaa sanottavaa :)

emilia kirjoitti...

Voikun Roopellakin olisi suora selkä niin elämä helpottuisi kummasti, taaksenousevana kaikki satulat jäävät keskeltä inhottavasti ilmaan :/ hyvä että teille kuitenkin on sieltä löytynyt sopiva!

AnnemariKo kirjoitti...

Meillä on kyllä juuri tuollainen samanmoinen ongelmaselkä. Satulaongelmat ne aina tulee eteen.

Nyt meillä on joustorunkoinen koulumallin satula. Se on kyllä sopinut parhaiten tuohon Tahvon ongelmaselkään. Täytyy sanoa, etten yhtään muista minkä merkkinen satula on. Ainakin siellä takana lukee "flexible saddle" tai vastaavaa. :) Satula tuntui aluksi tosi oudolta rungottoman wintecin jälkeen, mutta nopeasti siihen tottui ja ihana se on istua.

Onnea satulan etsintään!

emilia kirjoitti...

Toivotaan, että meillekin löytyisi apu joustorunkoisten puolelta, ihan mielenkiinnolla niitä lähden sovittelemaan! Uskon niiden olevan hevoselle hyviä, lähinnä olen kiinnostunut millaisia ne ovat ratsastaa, mutta ehken epäile niin paljoa kun sanoit ainakin tuon teidän olevan hyvä istuttava :)