tiistai 17. heinäkuuta 2012

Mietintämyssy

Olen koettanut päässäni pyöritellä loppukesän aikataulutusta, mutta päätin purkaa ajatukseni myös tekstiin jotta kestän perässä...

Koska säät ovat aika järkyttävät, hepat pääsevät uudelle laidunalueelle jo torstaina kun Torstin lääkekuuri loppuu. Jos säät jatkuu tälläisenä, pitää hevoset hakea laitumelta kotiin aikaisemmin, en nimittäin usko että niiden on kovin kiva nukkua siellä mutalöllössä joka pikkuhiljaa syntyy.. Ehkä päästään koulujen alkuun asti laitumella ?

Humun kanssa alkaa työnteko toivon mukaan huomisaamuna, ellei jäääätävän kaatosade estä meitä. Suitset päähän ja valjaat selkään ekaa kertaa ja vähän liinan päähän juoksemaan ja sitten pois. Sama parin päivän päästä ja sitten ohjasajolle. Toivon ja epäilen että Humu suoriutuu tästä hyvin ja päästään parin viikon sisään kärryntotutteluvaiheeseen. Liikkeellelähtöhän pitäisi sitten olla helppo kun valmistelut tehdään kunnolla, ehkä pyritään siis tähän ennen elokuun puoltaväliä ?

Roope saa käydä totuttelemaan satulaan liinatyöskentelyn merkeissä, toki myös liinailuun pitää hieman panostaa. Se kun tuntuu unohtuneen kesäloman aikana.. Ajohommia jatketaan heti kun Roope palaa laitumelta, ja toivon mukaan syys-lokakuussa ajellaan jo ilman talutusta ja ongelmia. Roopen selkäänhän aion todennäköisesti kivuta joulukuun paikkeilla, tietenkin riippuen kehittyykö Roope hyvään tahtiin.

Ja entäs Torsti ? En tosiaan osaa sanoa. Poni on yhä vieläkin epäilevä ihmisiä kohtaan enkä viitsi järkyttää toista vielä. Talliin palattua aloitetaan ihan rutiineista, että riimut saa laittaa nätisti päähän, seisoo käytävällä paikallaan, nostaa jalat jne. Perusasiat kuntoon. Sitten pitäisi kai tottua suitsiin ja kuolaimiin. Tähän kaikkeen menee varmasti pidempi aika kun uskallan edes miettiä, enkä tosiaan halua kiirehtiä näissä asioissa. Hyvällä tuurilla siis joulukuussa päästään ajo-opetusvaiheeseen ?

Roopen helppoakin helpompi sisäänajo keväällä

Ei kommentteja: