maanantai 4. kesäkuuta 2012

Torstista enemmän

Päivän perusteella osaan sanoa Torstista jo enemmän joten nyt sitten teksitä tulee ! (huomenna muuten saapuu kesälauman vika asukki - Humu! ja muistakaahan osallistua arvontaan!!)

Torstia ei ole käsitelty. Meille sanottiin kyllä että sitä on talutettu narussa - viikko. Viikko sitten kuulemma laitettiin riimut ekaa kertaa päähän. Sen kyllä huomaa, sillä eilen matka laitumelta tarhaan oli pienien neuvotteluiden päässä. Aamulla homma sujui jo paaaaljon paremmin! Torsti ei myöskään ole koskaan ollut kiinni, paljoa ei olla harjattu ja jalat nostettu kuulemma sen verran että joskus on vuoltu. Torsti on tarhaillut viime syksystä asti kyyttösonnilaumassa. Sen hevoskontaktit on siis olleet hieman huonohkon puoleiset. Karsinassa se on ollut vuosi sitten, yhtäkään varustetta se ei ole koskaan nähnyt eikä syönyt muuta kuin tuoretta ja kuivaa heinää.

Tuossa kaikki ongelmat tiivistettynä, nyt mietitään toimintasuunnitelmaa eteenpäin. Ihan ensimmäisen viikon sitä pitää vain rapsutella ja tutustua, kun on sen verran arka ihmisiä kohtaan. Antaa kyllä kiinni ja vähän rapsuttaa, muttei yhtään enempää. Siitä sitten aloitetaan pikkuhiljaa kiinnipidolla, tästä edetään harjaukseen ja jalkojen nostoon. Nämä pitäisi joka hevosen kyllä osata jo puolivuotiaana ?! Eihän siinä mitään, helppo homma kun poni on kaks. Kunhan tämä onnistuu, niin lähdetään sitten taluttelemaan pikkumatkoja kerrallaa, narun perässä. Siinä sitten menee aikaa jonkin verran aivan varmasti. Kunhan saataisiin edes nämä perusasiat kuntoon, niin mietitään sitten jatkosuunnitelmia :)



 Kuten huomaatte, oon saanu riimut vaihdettua kesäsempiin ! ja heti likasena... Löysin nimittäin pojat köllöttelemästä pellolta kun ajoin aamulla laitumen ohi. Harmitti kun ei ollu kameraa :(

2 kommenttia:

AnnemariKo kirjoitti...

Voi eiii, Torsti luulee olevansa sonni! :D Hih, eiköhän se opi "talon" tavoille nopeasti. Hirmuisen söpö olento se kyllä on. :)

emilia kirjoitti...

Kyllähän se pikkuhiljaa, hommaa vaan riittää !