tiistai 20. marraskuuta 2012

Lastenhevoset

Tänään mukanani tallilla olivat M, 4v. ja S, 9v.
S on suuri heppafani ja on useastikkin mukanani tallilla täällä ollessaan. Lempparihommia Torstin hoitaminen. Tänään hoitoon kuului Torstin harjaus, kavioiden putsaus, taluttelu pihassa ja karsinan siivous. M teki molempien heppojen iltaruuat.

Torsti on mielestäni parhaimmillaan juurikin lasten kanssa. Se tietää, etteivät pienet vaadi siltä paljoa ja se jaksaa kököttää letitettävän ja puunattavana ja juosta töppöravia narun päässä. M kävi myös Torstin selässä eikä Torsti oikeastaan välitänyt mitään.

Roopelle tämä oli ensimmäinen kerta lasten lähellä. Olen yleensä pitänyt sen poissa pienten lasten lähettyviltä, mutta totuttelun takia tänään sitten testattiin harjausta. Roope esitti kyllä parhaan puolensa ja seistä kökötti koko harjausajan hievahtamatta. M sai putsata myös kaviot pienellä avustuksella. Suurin ylpeydenaihe on kuitenkin se, että M kävi Roopen selässä ! Olen nyt siis itse käynyt Ropsun selässä kerran pikaisesti mahallaan [jossen ole muistanut mainita?] mutta siis periaatteessa Roopen selkääntotuttelu on nyt vähän kiireiden takia jäänyt. Vaikka M hieman huutelikin ja panikoi, ei Roope korvaansa heilauttanut.

Näin vielä tälläinen pieni maininta, pikku-Roopesta on kasvamassa iso heppa. Siltä nimittäin lähtee eka hammas ! Yksi ylähampaista roikkuu jo puoliksi irti, muttei vielä ole tipahtanut. Toivottavasti tippuisi karsinaan eikä menisi masuun...

Oona ~2vee ja Ropsu

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Itse asiassa monet hevoset yllättävät ollessaan pienten lasten läheisyydessä ihan erilaisia, mitä vastaavasti aikuisille jotka saattavat jotain vaatiakin. Teillähän on pojat oikein edustaneet itseään lasten kanssa! :)

emilia kirjoitti...

Olen huomannut ihan saman ! Pitää vissiin useammin antaa hepat lasten hoitoon niin ehkä niistä kasvaa loppupeleissä ihan hyviä kavereita :)