sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Vuolua ja koiraonnettomuus

Tänään olikin sitten kavioiden vuoro päästä hoitoon. Torsti oli vuorossa ensimmäisenä, sillä viime vuolukerta oli sille hieman vaikea, joten ajateltiin tehdä muutamassa osassa jos kenkkuilu alkaa taas. Torsti kuitenkin yllätti ja seisoi nätisti paikallaan koko hoidon ajan ! Nyt on nätit töppöset :)
Roope päättikin sitten olla tällä kertaa se hankalampi ja koitti takajalkojaan vedellä koko ajan pois. Mikälie kiukkupäivä olikaan tänään, kun normaalisti vuolemisessa ei ole mitään ongelmaa :/ Mutta tulipa hoidettua ja ensi kerralla sitten taas kiltimmin :)

Vuolemisen jälkeen varustin Roopen kärryn eteen ja lähdettiin vähän hölkkäilemään. Roope kulki paremmin kuin aikoihin. Tien päässä kuitenkin meidät kohtasi niinkin ihana yllätys kun vapaana juokseva koira. Noo, sehän sitten tietty siihen tuli ensin räksyttämään ja päättikin sitten hyökätä kiinni. Alkuunsa Roope jähmettyi paikalleen, mutta piski päätti siirtyä takajalkoihin ja kuten arvata saattaa Roope alkoi potkimaan. Siinä kiitin onneani, että meillä oli potkuremmi paikoillaan ja se oli uusi ja kestävä, muuten olisi saattanut olla jalat aisojen yli... Koiran omistaja tuli sitten paikalle ja koitti saada koiransa kiinni, mutta niin se vaan jatkoi hyökkäilyä. Siinä vaiheessa oltiin kärryineen jo ojan ja puskan puolella ja Roope hyppi ja potki ja koitin tehdä jotain ratkaisua. Onneksi koira saatiinkin sitten kiinni ja Roope kutakuinkin rauhoittumaan. Siinä seisoskeltiin melkosen pitkään paikallaan kun Roope oli hieman järkyttynyt tapahtuneesta. Tämä oli nimittäin kolmas kerta kun Roopen kimppuun hyökkää jonkun piski.

Jälkeenpäin ajateltuna meillä kävi tuuri, että koira oli vain pieni mäyräkoira eikä Roope onneksi yrityksistä huolimatta siihen osunut. Roope muutenkin käyttäytyi tilanteeseen nähden hyvin, ei säntäillyt eikä ihan vauhkoontunut. Traumathan tästä varmaan jäi ainakin Roopelle, koira tuskin otti opikseen vaikka selkäänsä saikin. Omat käteni tärisivät varmaan vielä pari tuntia tapahtuneen jälkeen, sillä olisi voinut käydä erittäin hullusti...

taas vanhoja kuvia :/

6 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Ikäviä tuommoiset, kun koirat hyökkää kimppuun. Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

emilia kirjoitti...

Onneksi !

Anonyymi kirjoitti...

koirii ei sais pitää irti, jos ei pysy kurissa! Ois vaa roope potkassu sen kuoliaak ;)

emilia kirjoitti...

Koiran tosiaan pitäisi totella kunnolla, jos sen meinaa vapaana pitää. En kylläkään sitä toivo että Roope olisi sitä kunnolla potkaissut, mutta pieni osuma opetukseksi ei olisi tehnyt yhtään pahaa..

Tanja kirjoitti...

Toivottavasti koiranomistaja oppi tapahtuneesta jotain...

emilia kirjoitti...

Kovasti ainakin pahoitteli, mutta toivottavasti sai pienen ajatuksen päähänsä ruveta hieman kouluttamaan koiraansa lisää..