perjantai 7. joulukuuta 2012

Torstin kuulumisia

Blogi on käsitellyt viime aikoina liian paljon Roopea ja liian vähän Torstia, joten korjataampa asia nyt !


Torstikin on joutunut elämään hieman laiskaa elämää nyt, mutta tänään ryhdistäydyin ja valjastin ponin kärryjen eteen. Lumihangessa oli ehkä hiukkasen raskas vetää ja ponin kunto oli laskenut, joten matka eteni aika hitaasti. Kunnon lämmittelykävelyjen ja ravailujen jälkeen ravailtiin hieman lujempaa ja vähän laukattiinkin. Torstilla oli testissä suora kumikuolain, se kun on erittäin herkkä suusta. Nivelkuolain aiheutti vastustelua, joten päätettiin nyt sitten vaihtaa pehmeämpään. Tosin jopa tämä kumikuolain tuntui hieman kovalta ja pienikin ohjan liike oli jo tarpeeksi kääntämään Torstin. Ehkä seuraavaksi kokeillaan kokonaan ilman kuolaimia ?

No, takaisin asiaan. Takaisinpäin tullessa Torsti innostuikin sitten enemmän ja vähemmän ja kyyti oli kylmää. Annoin purkaa virtoja ravilla ja vähän laukallakin kärryn edessä ja ihmeen kovaa pieni poni voikin päästä. Kotona sitten takki päälle ja tarhaan vielä.


Torsti on kehittynyt kesästä tosi paljon, se antaa jo itse kiinni, ei lähde ihmistä karkuun, hakee jo rapsutusta ja on muutenkin mukava. Onhan se vielä arka ja esimerkiksi äkkinäiset liikkeet saavat sen yhä säpsähtämään. Edistystä on kuitenkin huimasti siihen, millainen poni silloin kesäkuun alussa haettiin. Enää ei tarvitse tapella talutuksessa, kavioiden nostoissa ja erakkoluonteesta on kuoriintunut jokseenkin sosiaalinen. Moni Torstin alkuajoista asti tuntenut onkin sanonut sen muuttuneen ajan myötä aivan eri poniksi. Hyvä niin !

Ainoa ongelma tässä(kin) on nyt Roope, joka on alkanut häätää Torstia heinäkasalta ja muutenkin hieman pompottaa. Ehkä ihan normaalia, mutta aiemmin meillä on oltu ihan sulassa sovussa. Tässäkin on taas yksi hyvä selitys ruunauspäätökseen, saadaanpahan rauha meidänki tarhaan jälleen. Torstin tulevaisuus on kuitenkin orina, niin kiltti poika se on :)


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jee, torstinkin kuulumisia! :D

emilia kirjoitti...

Torstista pitäisikin päivitellä paaaljon useammin :) !

Anonyymi kirjoitti...

Torsti on niiin söpö :) Olis kiva saada Torstista vaikka ajovideota!

emilia kirjoitti...

Niinhän se on :)
Voisin vaikka tehdäkkin ! Pitääpä katsoa jos saisin jonkun huomenna kuskiksi tai kameran taakse :)

Tanja kirjoitti...

Itse huomasin tuosta suorasta kuolaimesta, että meiltä isännältä löytynyt suorakuolain oli aavistuksen verran muotoiltu ja se toimi hevosilla paljon paremmin mitä kuminen suorakuolain joka oikeasti oli ihan suora. Meillä ponilla on ihan tavan nivelet, ja pian pitäisikin ostaa kokoa isommat. =)

Milla kirjoitti...

Oi jes, Torstinkin kuulumisia! :D hienoa että poni on edistynyt huimasti:) oli tosi ihana postaus, sai hymyn huulille! :) enemmän vaan Torstin kuulumisia!

Marjut kirjoitti...

Teille olis pieni haaste täällä:
http://m4rtzu.blogspot.fi/2012/12/kymmenen-kysymysta-blogihaaste.html :)

emilia kirjoitti...

Tanja, Torstilla oli nyt testissä kokonaan kuminen suora kuolain, siis sellainen missä ei rautaa ole ollenkaan :p Toimisi varmaan ihan hyvin, mutta renkaat ovat aivan liian isot ja yltävät melkeen silmiin asti, joten ei hyvä :/ Kuolainetsintä siis jatkukoon..

Millalle yllätyksenä että varmaankin ensi viikonloppuna tulee Torstista jotain jännää :)

Marjutille kiitos haasteesta, teen joku päivä kun ehdin :)