torstai 30. elokuuta 2012

????

Tää päivä on ollut varsin... epäonnistunut. Hevoset oli normaalisti laitumella päivän ja lähdettiin siinä puol 8 aikoihin hakemaan niitä. Roope tuli hyvin portille ja antoi kiinni, Torsti vaan päätti tehdä elämästään vaikeempaa.  Ei antanut kiinni, kiitolaukkaa karkuun ja sinne jäi. Olen tehnyt aikanani päätöksen että perässä en juokse, koska isolla alueella se on kovin hyödytöntä. Siinä vaiheessa otetaan muut keinot käyttöön, ensin ruualla suostuttelu ja sitten jätetään yksin miettimään. Niin sitten vietiin Roope kotiin tarhaan odottamaan ja jätettiin Torsti pellolle.
Tunnin päästä lähdettiin Torstia koittamaan uusiksi hakea, siellä se keskellä peltoa tökötti ja alku vaikutti varsin lupaavalta, vaan siihen jäikin. Poni kääntyi poispäin ja juoksi piiloon, joten päätettiin yhä jättää sinne. Pimeän tultua se oli sitten pakko saada sieltä pois, taas toistui sama kuvio ja jouduin luovuttamaan ja lähtemään perään. Iskä tuli siinä sitten auttamaan ja saatiin se kiinni.

Torsti kuitenkin oli näköjään päättänyt ettei aio suostua yhteistyöhön ja koko matka pellon perältä portille kuljettiin enemmän kahdella kuin neljällä jalalla ja pakkohan sitä oli siinä vaiheessa vähän komentaa. Sama jatkui myös välillä tietä pitkin kävellessä. [näin väliin mainittakoon etten enää koskaan kävele yksin pimeässä ilman valoa pientä mettätietä, varsinkaan siinä vaiheessa ku joku ällöttävä elukka käveli vastaan. hyi.] No, päästiin kuitenkin kotiin, erittäin paskoin fiiliksin.

Nyt tässä ei auta kuin miettiä, että mitä on tehty väärin ? Viime aikoina Torsti on antanut erittäin hyvin kiinni, eikä ole temppuillut oikeastaan yhtään. Nyt ollaan viikko opetettu sitä "kulkemaan oikein narussa" siis vierellä kävellen, ei perässä, edessä tai ravaten. En tiedä onko se kokenut tämän pienen rajan laiton jotenkin ahdistavana, ettei uskalla enää antaa edes kiinni ? Onko se kokenut tallissa olon hirveäksi eikä halua sen takia antaa kiinni ?
Tällä hetkellä on kovin epäonnistunut olo, kolme kuukautta on työstetty ja vihdoin edes vähän päästy eteenpäin ja tänään kaikki se hävisi. Poni ei toiminut yhtään ja tuntui pelkäävän jokaista liikettä. Koitin saada kerättyä palasia kokoon Torstin karsinassa ja vartin suostuttelun jälkeen se rentoutui vihdoin. Huhhui, katsotaan mitä huominen tuo mukanaan...


Tulipa kovin sekavaa tekstiä ja superpositiivista, ehkä huomenna parempi yritys ?

2 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

huono päivä vaa! semmosii löytyyy

emilia kirjoitti...

kaiketi..