tiistai 28. elokuuta 2012

vähän Torstin tilanteesta

Varautukaa pitkään ja sekavaan tekstiin, pakko avata päätä vähän jotta kestän taas mukana :)

Torsti on piakkoin ollut meillä kolme kuukautta ja toisaalta olen ihan tyytyväinen sen etenemiseen, toisaalta en. Kesän ajan kasvateltiin vain luottamusta ja tutustuttiin, sen kummempaa puuttumatta "käytökseen". Torsti oli siis tosiaan hyvinhyvin arka tullessaan, ainakin nykypäivään verrattuna. Nykyisin Torsti antaa jo ihan hyvin kiinni, antaa koskea joka paikkaan, nostaa jalat ja seisoo kiinni. Se on jo paljon, sillä tullessaanhan se ei osannut mitään edellämainituista.

Paljon on silti jäljellä... Ollaan nyt talliin muuttamisen jälkeen ruvettu pikkuhiljaa opettaa Torstia "tavoille". Siis ihan perusjuttuja, ovista ei ryntäillä ennen taluttajaa, ruokakupille ei ole asiaa ilman lupaa, iltaharjaus suoritetaan ruokinnan yhteydessä ilman kiinnipitoa, riimut saa laittaa päähän ja ottaa pois ilman ongelmia, narussa kuljetaan taluttajan vierellä eikä edessä tai takana. Näistä suurin osa tuottaa vielä pientä päänvaivaa joka päivä. Liikkeissä on oltava hyvin varovainen, äänen korotus saa Torstin hyppäämään metrin kauemmas ja pienikin epäonnistuminen tietää suurta takapakkia. Ollaan pyritty tekemään Torstille kaikki helpoksi ja kivaksi, pienikin onnistuminen niin kiitosta sataa, epäonnistumisesta "rangaistukseksi" tulee uudelleen yritys niin kauan kunhan onnistutaan. Paras lääke meidän ongelmiin taitaa tällä hetkellä olla aika ja kiireettömyys, niin kovin epävarma Torsti on vielä itsestään.

Pakko tähän väliin mainita, että Torstin suitset päässä- talutteluharjoitus meni tänään äärettömän hyvin ! Oli siis toinen kerta suitset päässä ja käytiin pikkulenkillä, talutin tosin riimuista mutta suitset oli koko ajan päässä :) Jei !

Plussaksi mainittakoon vielä se, että Torsti ei ole enää kaveririippuvainen vaan pärjää hyvin jo hetken tarhassa yksikseen, se ei pure eikä potki ja pystyynhyppiminenkin on jäänyt nyt pois kokonaan. Ollaan me siis edistytty :)

Torsti ensimmäistä päivää
ja tuorein kuva Torstin perusilmeestä.. :D

2 kommenttia:

Stinuli kirjoitti...

pärjää vähän liianki hyvi jo yksinää ku lähtee metsii huitelemaa ominpäin ;D

emilia kirjoitti...

totta... ;DD