torstai 9. elokuuta 2012

Liinassa

Olimpa noheva ja juoksutin isot pojat aamusella liinassa. Vettäkin vähän tihkui mutta pikkuvikoja ;D

Humu ensiksi, suitset päähän, harjaus ja menoksi ! Liinahommathan Humun kanssa on helppoja, se on opetettu erittäin hyvin käskyille ja toimii aina :) Näin myös tällä kertaa. Ravailtiin jonkin aikaan ja otettiin parit laukat molempiin suuntiin ja lopetus. Noin viisi minuuttia suuntaansa, koska en todellakaan tahdo rasittaa jalkoja turhan paljoa vielä, varsinkaan kun liinailu on jäänyt harmittavan vähäiselle nyt.

Hevosenvaihto ja Roope kehiin. Roopen kanssa liinahommissa ongelmana on liikkellelähtö, kaikki muu sujuu jo rutiinilla. Samat harjoitukset kuin Humun kanssa, Roopen kanssa vaan joutuu työskentelemään hieman pidempään saadakseen sen kunnolla rennoksi. Pyrin aina saamaan hevosen rentoutumaan työskennellessään ennekuin lopetan, jotta nuorille hevosille varsinkin jäisi "hyvä maku suuhun".

Siinä juoksuttaessani mietin kuinka _erilaisia_ voikaan kaksi suomenhevosta olla ! Humu on pieni ja siro siinä missä Roope näyttää nyt jo aika jämäkältä ja tynnyrimalliselta. Humu liikkuu kevyesti, sen ravi on pitkä ja laukka kevyt ja pyöreä. Roope taas ravaa jaloilla ylöspäin "kauhomalla" ja laukkaa hyvin voimakkaasti. Humu kulkee taluttaessa ennemmin takana ja kyttäilee aika paljon erilaisia asioita, Roope taas pyrkii ohittamaan taluttajan eikä pelkää mitään. Humu toimii juoksuttaessa paremmin elekielellä, Roope äänellä.
Harmi kun en tullut ottaneeksi videota juoksuttaessa niin erot olisi tullut hyvin näkyville, täytyneekin joku päivä ottaa :) !



Huomenna sitten taitaa olla Torstin vuoro, voisin laittaa sille suitset päähän ?! Tänään tai huomenna tulee myös lekuri rokottamaan heppaset :)

2 kommenttia:

naggiw kirjoitti...

ei hitsit haluan tommosen roopen mallisen hevosen! :D on kai se sitten vaihdettava suokkeihin...

emilia kirjoitti...

tynnyrimallit kannattaa ;D