keskiviikko 14. joulukuuta 2011

# 14 : Minä ratsastajana ?

NELJÄNTEENTOISTA LUUKKUUN en enää oikein keksinyt mitään tähdellistä, ja vähän kiirekkin meinaa olla, joten koitetaanpas saada jotain aikaseksi.

Ratsastuksenhan olen aloittanut vuonna 2004 : O ?? ja aika on mennyt tosi nopeesti. Tunneilla kävin sen kaksi vuotta säännöllisesti, ja sen jälkeen sitten vain epäsäännöllisesti. Valmentautumiseen ei koskaan ole ollut aikaa, mutta ehkä sitten tämä on edessä Roopen kanssa. Kuitenkin, tiedostan tämän hetken ongelmani ja vahvuuteni ihan hyvin, vaikka tunneista toki olisi hyötyä. Kesällä olen suunnitellut käyväni ehkä vähän ahkerammin korjaamassa istuntaani...

Kouluratsastus on aina ollut suurempi vahvuuteni kuin esteet. Ehkä johtuu harjoituksen puutteestakin, mutta kyllä se koulu on, joka vie mukanaan. Hermoni ovat kyllä huonot, mutta siinähän sitä kehittyy tehdessä. Käyntityöskentelyä olen tosin laiska tekemään, samoin laukka. Tykkään eniten mennä ravia ja siinä ihan kunnolla käännellä hevosta. Pitäisi kuitekin muistaa tehdä välillä niitä etuosa- ja takaosakäännöksiä ja pohkeenväistöjä, ihan käynnissä. Laukassa tykkään eniten ehdottomasti vaihdoista, mutta niitäkin tulee aina harjoiteltua liian vähän. Rakastan myös ratsastaa kangilla, vaikka niissäkin toki on vielä harjoituksenpuutetta, mutta kaikki ajallaan.

Esteitä on tullut elämän aikana harjoiteltua aivan liian vähän, ja siksi epävarmuutta löytyy vielä. Ratoja olen hypännyt aivan liian vähän, puhumattakaan niiden ratojen siisteydestä. Ainoat estekilpailut mitkä olen käynyt, päättyivät hylkäykseen. Harjoittelua tässä siis vain kaivataan, paljon pikkuesteitä ja pieniä ratoja, ihan istunnan hiomista ja pikkutarkkuutta, niin ehkä siitä sitten innostuisi.

Tykkään erityisesti ratsastaa ilman satulaa. Ilman satulaa on tullut myös hypättyä, ja se on huomattavasti hauskempaa ja helpompaa, hevonen kestää paremmin hallinnassa ja istunta on parempi. Tasapainokin kehittyy. Voisin mennä vaikka aina ilman satulaa, mutta eihän sitä kisoihin voi ilman satulaa harkita menevänsä...


sh-tamma Mappelalla kouluvääntelyä syksy 2011

ja Mappelalla esteitä syksyllä 2011
sh-ori Serin Vekalla ilman satulaa kevät 2011

Veikolla esteitä ilman satulaa kevät 2011



lv-ruuna Vilianderilla kouluilua kevät 2011

2 kommenttia:

Janita kirjoitti...

hauskan oloinen blogi ja plussaa kuvista, ryhdyin lukijaksi :)

emilia kirjoitti...

kiitoskiitos :--) !