keskiviikko 7. joulukuuta 2011

# 7 : Minä hevosenomistajana ?

SEITSEMÄS LUUKKU paljastaa sisältään vähän tylsää, teksipainotteista juttua. Minä hevosenomistajana ? - on pyörinyt jo jonkin aikaa muissa blogeissa haasteena, mutten ole aivan varma, keneltä se alunperin on lähtenyt. Ajattelin tämän kuitenkin pistää nyt tänne, kun muutakaan en keksinyt.

Hevosenomistajahan olen ollut VASTA piakkoin vuoden. Roopen ostin 10.2, joten meillähän on pian vuosipäivä. Monta vuotta silti olen tuntunut "omistavan" hevosen, vaikkei papereita oltukkaan tehty, tosin siinä oli omat miinuspuolensa. Hevosen omistajuus ei siis tullut aivan puista Roopen astellessa kuvioihin, vaikka nyt kaikki vastuu on omilla niskoillani.

Olen mielestäni hyvin tarkka, ehkä liiankin. Kirjaan kaikki pienetkin asiat ylös, sitä varten on ihan oma vihkonsa, ja merkintöjä alkaa olla jo paljon. Siellä on ylhäällä vuolut, madotukset, raspaukset, kaikki muutokset hevosissa, Roopen säkäkorkeudet.. kaikki mitä vain keksin ylös laittaa. Lisäksi laittelen ylös tallin pitoon liittyvät jutut, siis heinämaksut, purumaksut yms, jotta voin sitten halutessani laskea kuluja. Tämä on auttanut miuta paljon, en oo vielä kertaakaan ollut sekaisin madotuksissa tai muussakaan.

Omistajana, sekä hoitajanakin olin ja tulen luultavasti aina olemaan hyvin omistushaluinen. Haluan tehdä kaiken itse, ja hermostun suunnattomasti, jos joku muu on hoitanut tallit tai siirrellyt tavaroiden paikkaa. Roopen haluan aina hoitaa itse, sitä ei kovin moni ole edes tarhaan taluttanut. Useasti talutan myös Konksin itse, ja aamuisin ja iltaisin talutankin ne samaan aikaan tarhasta talliin tai toistepäin.. Se onneksi onnistuu ihan helposti ! En voisi kuvitellakkaan, että omistaisin hevosen jonkun kanssa puoliksi, en vain kykenisi siihen.

Hevosten hyvinvointia kyttään joka ilta, joka päivä, joka aamu. Huomaan noissa omissa pienetkin muutokset, sillä tarkkailen niitä päivittäin. Minusta on myös tärkeää, että hevoseni kunnioittavat, eivät jyrää päälle tai muutenkaan rieku, ja erityisesti Roopea käsittelen paljon maasta.

Roopen rapsuttelua 10.2. eli sen ostopäivänä

Ei kommentteja: