torstai 15. joulukuuta 2011

# 15 : Tulevaisuus ?

Viimeinen ns. "tylsä aihe" tulee 15. LUUKUSTA, sillä huomisesta alkaen alkaa sitten jännät jutut ;---)

Tänään kuitenkin aattelin selittää vähän siitä, mitä haluisin tulevalta. Lukiotahan käyn nyt, ihan turhaan, koska sen jälkeen aion hakeutua ammatilliseen oppiin Ypäjän hevosopistoon. Näillä näkymin siis.. Alana olen suunnitellut ratsuvalmentajaa, mutta toki tämäkin voi vielä muuttua. Lukion valitsin oikestaan Roopen takia, sillä sen täytyy vielä kasvaa ennenkuin mitään voi tehdä. Tietysti, onhan lukio ihan yleissivistävä paikka, mutten tunne erikoisemmin kuuluvani sinne. Viime vuonna yhteishaun aikaan en myöskään tiennyt _yhtään_ mitä tekisin, joten ehkäpä pari lisävuotta omalla paikkakunnalla saattaa loppujen lopuksi tehdä ihan hyvää..

Ypäjälle aion sen takia, että paikasta kuulee jatkuvasti positiivisia asioita. Siellä saan varmasti erittäin hyvää apua Roopen kanssa, ja hyvän ammatin sitten joskus.. Lisäksi voin suorittaa opinnot nähtävästi kahdessa vuodessa, kun lukiopohjalta lähden.
Ratsuvalmenentajahan kouluttaa nuoria hevosia ja edelleenkouluttaa vanhempia. Lisäksi voisin kuvitella työskenteleväni "ongelma"hevosten kanssa, ja tietysti myös kokoni vuoksi voin kouluttaa poneja. Katkelma ratsuvalmentajan alasta :

Tutkinnon suorittaja ymmärtää hevosen hyvinvoinnin biologiset perusteet. Hän osaa suunnitella talli- ja valmennusympäristön. Hän tunnistaa hevosen yleisimmät sairaudet ja osaa toimia sairaustapauksissa tilanteen vaatimalla tavalla. Hän tuntee eri rehut ja ruokintavaihtoehdot ja osaa suunnitella urheiluhevosen ruokinnan. Tutkinnon suorittaja hallitsee kavionhoidon ja tuntee erilaiset kengitysvaihtoehdot ja niiden käyttömahdollisuudet. Hän tuntee lääkinnän periaatteet ja dopingsäännöt. Hän osaa opettaa varsat käsittelyyn. Hän tuntee alan järjestöjen toiminnan. Hän osaa hyödyntää tutkimustietoa ja tietotekniikkaa työssään. 

Tutkinnon suorittaja tuntee yritystoiminnan yleiset vaatimukset. Hän osaa suunnitella hevosyrityksen toiminnan ja talouden. Hän ottaa toiminnassaan huomioon turvallisuus- ja ympäristönäkökohdat.

Ratsuvalmentaja osaa kouluttaa varsasta kilpahevosen. Hän osaa ratsastaa tasolla Vaativa A tai ajaa valjakkohevosia tasolla Vaativa. Hän hallitsee ratsujalostuksen periaatteet ja toimenpiteet.

Haluaisin sitten "isona" pyörittää omaa tallia, pienimuotoista kasvatusta, jonka päärotuna ehkä suomenhevonen tai suomalainen puoliverinen, lisäksi kouluttaa ja valmentaa hevosia ja ehkäpä pitää ylläpitotallia ? Noh, aika näyttää ja ehkä haaveista tulee vielä joskus totta ?

2 kommenttia:

naggiw kirjoitti...

Oikeesti :( Niin samanlaiset unelmat. Tai siis toi talli! Mä en ehkä ratsuttajaks, ku oon näi iso, mut hevoshieroja ja luonto-ohjaaja (hevospain. eli jtn maastoja vetää). :) Äääääää oisko yhteinen tulevaisuus ? :D

emilia kirjoitti...

haha : DDD jooo voit tulla ain hieroo miun hevoiset sitten ;--)