keskiviikko 21. joulukuuta 2011

# 21 : Lilli

KAHDESKYMMENESEKA LUUKKU, mihi tää aika oikein häviää ? Pari päivää jouluaattoon, jee.. Tänään kuitenkin ajattelin tehdä vielä esittelyn, tällä kertaa vähän erilaisesta eläimestä kuin hevonen.

Lilli, virallisesti Lakumatto on kääpiöluppakorvakani, naaras sukupuoleltaan. Lilli syntyi vuonna 2004, ja pomppi elämääni 2007? muistaakseni. Lilli asusteli ensin tallilla, jossa kävin, mutta oman kanimme kuoltua raahasin sen kotiini. Varsinaista lupaa en vanhemmiltani asiaan saanut, mutta viikon päästä kaikkien sydän oli sulanut. Lilli oli iloinen ja kiltti ja täydellisin pupu, jota maa päällään on koskaan kantanut. Vaikka sen korvat olivat osittain kaljut niiden paleltua, ja sitä läskiäkin oli vähän liikaa, oli Lilli silti paras.

Viime talvena Lillin kunto alkoi kuitenkin heikentyä, olihan se jo kunnioitettavassa kuuden vuoden iässä. Suolisto kaipasi jatkuvaa apua, eikä liikkuminen enään oikein meinannut sujua. Hyvällä hoidolla Lilli jaksoi vuoden 2011 kevääseen, kunnes tuli aika raskaiden päätösten. Maaliskuussa Lillin takapää lopetti lähestulkoon toimintansa, ja se oli parempi päästää pupujen taivaaseen. Vein sen itse eläinlääkärille, ja rakkain pupuni nukahti ikiuneen sylissäni. Lillin hauta on pihassamme, ja tänäkin jouluna aion sinne kynttilän viedä.
 RIP. Lilli 15.10.2004 - 1.4. 2011






Ei kommentteja: