lauantai 28. tammikuuta 2012

-27 ja Roopen lämmitysvinkit ! [100 postaus]

Pakkasmittari näytti aamutalliin lähtiessä -27, nyt onneksi laskenut jo kuusi astetta. Oli siinä vähän ihmeissään itse kukin kun yhtäkkiä ollaankin arktisissa asteissa ! Ei muutakun hevoset vaan ulos, hyvin ovat näyttäneet vielä ainakin pärjäävän.
Lisäksi. Tämä on blogini sadas teksti. Järkyttävää. Sen kunniaksi jäädytin näppejäni tuolla pakkasessa kamerani kanssa. Katsokaa ja kommentoikaa !

 Pakkasen kohotessa yli -20 Roopella on omat taktiikkansa. Perussuomenhevonen ei vähästä säikähdä, mutta päästään "hieman" vajaa keksii omat tyylinsä pärjätä !


VINKKI YKSI. Kasvata karva. Mitä paksumpi ja tiheämpi, sen parempi. Pieni huurre pinnassa ei haittaa, kunhan pohjalla oleva karva kestää kuivana.
Karvaa voi pitää ympäri vuoden, mukavastihan se sinänsä lämmittää myös kesällä. Tässä tilanteessa ota mallia oikealla olevasta PITKÄSTÄ poninkarvasta.
Jos paksu turkki ei ole juttusi, voit halutessasi aloittaa kesäkarvan vaihdon jo tammikuussa. Fiksuahan se ei tietysti ole, paitsi Roopen mielestä. Ollessasi samaa mieltä, ota mallia vasemmalla olevasta Ropsunkarvasta.


VINKKI KAKSI. Syö. Paljon. On ihan okei olla vähän pyöräkkä talvisin... ja ympäri vuoden. Muista vinkata myös omistajallesi, että syöt paljon.  Tarvittaessa valtaa koko heinäkasa itsellesi ja SYÖ.



VINKKI KOLME. Ärsytä kaveriasi. Lämmittää mukavasti ja saa kaverisi hyvällä tuurilla leikkimään. Toimii aina !



 VINKKI NELJÄ. Leiki ! Pieni liikkuminen lämmittää aina. Samalla tietysti saat vähän liikuntaa, eikä yltäkylläinen syömisesi aiheuta päänvaivaa omistajallesi.



 VINKKI VIISI. Jos (ja kun..) kaverisi lopulta kyllästyy, voit aloittaa vaikkapa balettiharjoitukset. Kuten jo edellä mainittu, pieni liike lämmittää. Samalla saat uuden harrastuksen, jota voit soveltaa jatkossa !



 VINKKI KUUSI. Jos et jaksa kiinnostua liikunnasta, jossa joudut liikuttamaan jalkojasi, voit kokeilla naamajumppaa ! Kokeile kaikkia hassuja ilmeitä, ja varmasti olet jo lämpimämpi !




VINKKI SEITSEMÄN. Kerjää leipää, omenaa, porkkanaa, mitä vain.. Kaikenlainen syöminen kerryttää rasvakerrosta, joten söpön naaman näyttäminen oikeilla hetkillä saattaa sulattaa jo paleltuneen omistajasi kaivamaan taskustaan porkkanan !



VINKKI KAHDEKSAN. Jos mikään edellämainittu ei toimi, MÖKÖTÄ. Omistajasi tuntee omantunnonpistoksen ja hyvällä tuurilla päästää sinut jopa sisälle pari tuntia aikaisemmin.

JOS mikään edellämainittu ei toimi, pysyttele sisätiloissa tai pue vähintään toppatakki päällesi.

6 kommenttia:

Iina kirjoitti...

Hahah ihana teksti! :D Hauska tapaus tämä Roope :')

emilia kirjoitti...

kiitti :D jooo se on aina ollu vähän... vajaa ;D

Tiia kirjoitti...

en kestä XDD

emilia kirjoitti...

ahahaha :DDD

Anonyymi kirjoitti...

Hajotti satasella :D pitää tulla käymää teil uuestaa, pakko päästä kattoo noita karvakorvia uuestaa
~JENSKII

emilia kirjoitti...

ahahaaa hyvä ;DDDD tuut sitte ku on vähemmä pakkasta ni pääset ponin selkää ;)