maanantai 30. tammikuuta 2012

Tapahtumarikkaat kaksi päivää

Tarkoitukseni oli eilen tulla postailemaan, mutten saanut sitten aikaani riittämään, joten tänään tulee tekstiä kahden päivän tapahtumista ! [psst. kolme lukijaa vielä niin luvassa SUURI erikoispostaus ;)]

EILEN. Pakkanen oli laskenut alle 20, joten nappasin aamulla Konksin tarhasta ja kävin ratsastamassa. Pohja oli melko liukas, joten käyntiä ja ravia oikeastaan vain mentiin, "metsätiellä" sitten vähän varovasti laukattiinkin. Poni oli hieman ehkä jumissa, johtunee tästä pakkasesta ? Paketoin sitten herran kunnolla ennen uloslaittamista, ettei pahempia jumeja tulisi.

Sitten otin Roopen ja päähän laitettiin tällä kertaa tavanriimu ja naruksi ketjullinen. Jotenkin tunnen oloni vain paremmaksi, kun se ketju siinä narussa on, vaikka se olisi kiinni samalla tavalla kun perusnaru. Yli kilometrin lenkki käveltiin, alkumatka sujuikin oikein mallikkaasti ! Käytiin vähän rämpimässä umpihangessa, ja sitten otettiinkin suuri takapakki.. Roope innostui hieman liikaa tästä lumihyppelystä, joten loppumatka oli sen mukainen. Lopulta sitten palattiin kotiin "minikäyntiä" harjoitellen, ja sekös sitten inhottikin Roopea ! Kyllä se siitä sitten rauhottuin onneksi, täytyy vaan taas ensikerralla ottaa nätisti kulkemista. Roopekin hieman jopa hikosi, joten sekin piti paketoida :--).

TÄNÄÄN. Koulusta tullessani odottikin oikein ihana yllätys, vastassa oli nimittäin haavajalkainen JA löysämahainen Roope ! Haava oli vasemmassa etujalassa, sisäsyrjässä, mihin lie kolauttanut ? Näytti alkuunsa huomattavasti pahemmalta, kun verta oli vuotanut, mutta putsauksen jälkeen paljastuikin ihan pintanaarmuksi, onneksi ! Häntää jouduttiin sitten taas putsailemaan ihan urakalla.. Masu on ollut nyt monta viikkoa jo hyvä, mutta toissapäivänä päätin laittaa Roopelle suolakiven takaisin, ja se taisi olla virheliike :S. Noooh, otetaan se sitten taas pois, koska mitään muuta syytä täälle en tällä kertaa keksinyt. Seuraillaan..

 Käytiin myös Konksin kanssa lumihangessa kävelemässä, ihan maastakäsin tällä kertaa. Poni ei oikein lämmennyt umpihankiajatukselle, joten se taitaa pysyä miun ja Roopen ajanviettona :D !

LISÄKSI. Hevosille on löydetty kesäksi laidunpaikka, tästä kilometrin päästä ! Siellä saavat olla yötäpäivää, vesi tulee lähteestä, aidatkin on valmiina ja viereisellä pellolla hiehoja :). Sain myös itselleni hommattua kesätyöpaikan, jeii !







2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mihin meet kesätöihin? :---)

emilia kirjoitti...

tuttujen navettaan, perusmaatilahommia siis tekemään :) !