maanantai 23. tammikuuta 2012

Pakkastapakkasta

Tänään ollaankin päästy jo pakkasen suhteessa huippulukemiin, iltatallin aikoihin mittari näytti jo -15 ! Saas nähdä mikä on tilanne aamulla. Joudutaan siirtymään piakkoin riimuttomaan elämään, vihaan suuresti sitä kuinka pikalukot jäätyvät ja riimut ovat koppurat, joten olen vuosien aikana todennut riimuttomuuden olevan hyvä pakkasilmoilla. Loimitustakaan ei onneksi tarvitse vielä harkita, eipä meillä sen puoleen ole mitään toppaloimiakaan. Viime talven Roope pärjäsi oikein hyvin ilman yhtäkään loimea, enkä kyllä tänäkään vuonna aio kylmyyden takia sitä niskaan heittää ! Konksin kylmänsietoa en vielä tunne, mutta tuolla mammuttikarvalla luulisi senkin pärjäävän :--)

Pääsin koulusta tänään tuntia aiemmin, joten ehdinkin ratsastaa ! Uhkarohkeana päätin kokeilla Konksilla menoa kaulanarun avulla, tietty oli meillä riimut päässä hätävarana. Ensimmäinen kilometri selvittiin ihan mallikkaasti ilman mitään ongelmia, kunnes poni päätti toteuttaa pientä hankeenuppoamista... Molemmilla meiän hepoisilla on ihmeellinen pakkomielle umpihankeen, jonne on päästävä aina tilaisuuden tullen. Ravissa matka jatkui aivan ongelmitta, mutta käynnissä sitten päädyttiin aina välillä hankeen :--D. Takaisinpäin kääntyessä laitoin narun kiinni päitsiin ohjiksi, sillä kotiinpäin tullessa Konksissa on vauhtia sen verran, etten hirviä kokeilla narulla menoa. Ehkä sekin aikanaan :).

Huomasin tänään erityisesti istuntani vaikutuksen. Konks kääntyi painoavuilla oikein hienosti, hidasti myös. Tempo pysyi hyvänä niin pitkään kun jaksoin ratsastaa ravia kunnolla, mutta heti kun istuntani antoi periksi, vauhti kiihtyi. Täytynee siis enemmänkin ruveta tekemään istuntaharjoitusta, eihän siitä ole kuin hyötyä :--) !

Pahoittelen jälleen kuvatonta postauta, iskän koneella ollaan taas, ja täällä ei ole yhtään mitään kuvia :/

Ei kommentteja: