tiistai 14. helmikuuta 2012

Roopeilua ja kirjahehkutusta !

Suunnitelmista poiketen pidettiinkin tänään Roopen kanssa jännäpäivä. Alkuun harjoiteltiin auton kohtaamista, tämä tosin oli ihan sattumaa eikä suunniteltua.. Äitini nimittäin oli juuri lähdössä autoilemaan kun Roopen kanssa pyörittiin siinä pihassa, joten käytin tämän hyödyksi. Ensin tutkittiin ponin kanssa vähän kauempaa hurisevaa auton ja sitten katseltiin lähempää ja lopuksi vielä totuteltiin sen liikkumiseen :) Autot ei onneksi ole Roopelle koskaan ollut mikään ongelma, mutta koskaan ei voi harjoitella liikaa !
  Siitä lähdettiin sitten tielle käppäilemään ja huh sitä virran määrää taas ! Ei meinaa taluttajan kunto riittää siihen tarpomisvauhtiin jota Roope haluaisi mennä.. Kuitenkin meni oikein mallikkaasti muutaman muistutuksen jälkeen, ja jälleen otimme muutamia pieniä, ONNISTUNEITA ravipätkiä :). Tästä sitten siirrytään ensi kerralla suitsivaiheeseen, ja toivon mukaan kuukauden päästä olemme päässeet jälleen yhteisymmärrykseen maastakäsittelyn kanssa.

Roopella on pari päivää myös ollut pieniä riimuongelmia päivällä.. Eilen äiti oli sen päivällä löytänyt riimut kaulalla ja joutunut ne taiteilemaan sen päästä pois.. Tänään oli sitten ollut turpaosa suussa jumissa eikä Roopeparka ollut voinut syödä kunnolla.. :(. Liekö Konks syypää tähän :D ? Vaihdettiin nyt kuitenkin vähän pienempiin riimuihin, jotta kestäisivät päässä..

Hehkutukseksi täytyy vielä ylistää hieman erästä kirjaa, jonka sattumalta tänään kirjastosta löysin. Nimittäin tätä. Kertoo harvinaisen hyvin hevosen eleistä ja muusta, antaa vinkkejä ongelmakohdissa ja muutenkin ! Innolla olen sitä tämän iltaa lukenut ja oppinut paljon. Suosittelen :) !

Ei kommentteja: